Marti van den Bogert is in 2000 afgestudeerd aan de Design Academy te Eindhoven. Naast vormgever/ beeldend kunstenaar is zij ook biologisch-dynamisch fruitteler en imker.

‘Zowel de Natuur als Poëzie zijn mijn grote voorliefdes, dit is de basis van waaruit ik ergens naar kijk. Lang geleden ontdekte ik dat eigenlijk in alles poëzie huist.

Vaak heb ik geen vastomlijnd plan, in het werk ontstaat iets waar ik houvast vind, daar ga ik op verder. Als ik schilder, maar ook tijdens het eindeloos op volgorde leggen van zaden, takken, meeldraden, stukken hout, ontstaan patronen, structuren en een gelaagdheid. In deze ‘weefsels’ kan ik me volledig verliezen, een nieuwe vorm kan ontstaan. Het onverwachte heeft vaak een enorme schoonheid. Als daar je oog op valt kan het uitgelicht worden, zodat ik het kan tonen aan de buitenwereld.

Eigenlijk kan alles een begin van een compositie worden, zowel natuur als afval heeft een grote aantrekkingskracht. Uit ogenschijnlijk onbetekenende verpakkingen, snoeppapier, blikjes, sinaasappelkratjes kan iets van betekenis ontstaan.

Op mijn atelier in Pand9 in Zaltbommel worden zaden, schors, bladeren, verpakkingen en andere gevonden voorwerpen met of zonder olieverf en bijenwas tot schilderijen of assemblages gecomponeerd.

Over mijMarti van den Bogert